HÍREK

2015.09.01.
Új digitális állományok
Feltöltöttük honlapunkra a tanulói munkafüzetek digitális állományait.

CC jogvédelem

2015.10.10.

A Gimnáziumi-Egyetemi Labor & BioTárElectronic CC-jogvédelme

Mi a Creative Commons = CC?
Kreatív Közvagyon = KK (Közöségi Alkotás)

A Creative Commons egy a szerző által a mű mellé adott jognyilatkozat (felhatalmazás, licenc), melyben a szerző meghatározhatja, hogy mások (a mű felhasználói) mit tehetnek szabadon a művel, és milyen felhasználások esetében kell a szerzőhöz fordulni engedélyért.

A Creative Commons 4.0 jelölésével például könnyedén és különösebb jogi jártasság nélkül is engedélyezheted az alkotásod többszörözését, átdolgozását vagy feldolgozását, meghatározhatod, hogy hogyan terjeszthetik alkotásodat és/vagy hogyan kereshetnek pénzt belőle.

A Creative Commons tehát egy jogilag kötelező érvényű hallgatólagos megállapodás a mű alkotója és a felhasználók között. A licencek szövegét jogászok írták és jogászok fordították le 32 ország 32 különböző nyelvi, jogi környezetére.

Minden munkatársunknak ajánljuk, hogy kibertérben közölt munkáikban kövessék ezeket az irányelveket: tüntessék fel pontosan forrásaikat és azt is, hogy miként hivatkozznak mások az ő munkájukra.

Forrás: http://creativecommons.hu/?page_id=2

Fájlmellékletek

150123_CopyRight.ppt
A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában és partner intézményeiben az Európai Unió támogatásával. (TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0007)