HÍREK

2015.09.01.
Új digitális állományok
Feltöltöttük honlapunkra a tanulói munkafüzetek digitális állományait.

Látogatás Debrecenben

2015.10.10.

Látogatás Debrecenben a Tóth Árpád Gimnázium (TAG) TÁMOP-támogatással készült új természettudományos laboratóriumában

Tisztelt Dr. Kálóczi Ildikó!

 

Ezúton is köszönöm, hogy fogadott 2015. május 17-én a Tóth Árpád Gimnázium (TAG) TÁMOP-támogatással készült új természettudományos laboratóriumában.

A tapasztalatcsere nagyon hasznos volt és maradandó élményt jelentett.

 

Külön szeretném kiemelni a következő és követendő elemeket:

  1. A TAG – a TÁMOP-pályázat (TP) kikötésein messze túlmenően – már az elemi iskolai oktatás első osztályával kezdődően bevonja a tanulókat a természettudományos megfigyelésbe és kísérletezésbe és ezzel az oktatás teljes folyamatát felöleli; ez a mi törekvésünk is, de a TAG ezt meg is valósította már és ebben egyedül álló az általunk eddig meglátogatott TP-laborok között;
  2. A TAG TP-labor természettudományos kísérletezés megkedveltetésére szolgáló munkafüzetei eredetiek, szellemesek, gondolatébresztők. Pontosan azt a célt szolgálják, amit a TP kitűzött: az élményszerű, kísérletező, tudományra nevelő, kutatásalapú tanulást.
  3. Ezt szolgálja a Labor ötletes és célszerű elrendezése, hangulatos színvilága, a megismert munkatársak lelkes és áldozatkész hozzáállása is.

 

Kérem fogadja elismerésünket és köszönetünket a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma Gimnáziumi-Egyetemi Laboratóriumának a nevében is.

 

 

A jövőbeni eredményes együttműködés reményében,

igaz tisztelettel és őszinte jókívánságokkal,

 

Horváth Erika,

PTE BM GEL

laborvezető

 

 

Megjegyzések:

  1. Köszönettel venném, ha kapnák a látogatásunk során készült képekből
  2. A fentiekhez hasonló tartalmú levelet küldtem a TAG igazgatójának is

 

A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában és partner intézményeiben az Európai Unió támogatásával. (TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0007)