HÍREK

2015.09.01.
Új digitális állományok
Feltöltöttük honlapunkra a tanulói munkafüzetek digitális állományait.

Honlapról

2014.12.11.

A gelabor.hu honlap a BINET-BIOTÁR-modellt követi (vö. Horváth, 2015, Iskolakutúra 2015/5-6 melléklet). Bemutatja a projekt PTE GEL-re vonatkozó történetét, a projekt helyzetét és megvalósításait a 2014/15. indikátorév során. Tartalmazza az oktatáshoz szükséges tananyagokat, a PTE BM GEL működési irányelveit. Kitekint a magyarországi TÁMOP-társlaborokra, valamint az európai és világtendenciákra. Fő célja, hogy kedvet csináljon a diákoknak és tanáraiknak a tantárgyak kísérleti megközelítéséhez, és fórumot biztosítson nekik erre a célra (DiákMunkák, TanárMunkák és BINETT TudásTár). A honlap koncepciója a PTE BM GELabor-vezetőjének (Horváth E.) és a BioDatLab vezetőjének (Szabó T. A.) szellemi tulajdona (copyright). A szolgáltató tárhely költségeit technikai okokból (tárhelyhiány) a GELabor-vezetője személyesen fedezi. A honlap építésében és használatában a Creative Commons elvei az irányadók (idézés).

Tartalmak:

A kutatásalapú tanulás (IBL) és a A word fájl egy munkapéldány; a csatolt végleges pdf fájlon az Iskolakultúra 2015/5-6 mellékletében közölt cikk olvasható: Horváth E., 20015., A kutatásalapú tanulás (IBL) és a "BINET-BioTár Modell" tapasztalatai a természettudományos oktatás megújításában című cikk és melléklete olvasható.
Creative Commons irányelvek A Creative Commons irányelveinek összefoglalását a CC jogvédelem menüponban következő hivatkozásra kattintva találja meg az érdeklődő ezen a honlapon: http://www.gelabor.hu/gel/page/fooldal/cc-jogvedelem.gel
Honlaptérkép 2014 Az oldalon a 2014-ben tervezés alatt álló honlap térképe látható.
Honlaptérkép 2015 feltöltés alatt
A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában és partner intézményeiben az Európai Unió támogatásával. (TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0007)