HÍREK

2015.09.01.
Új digitális állományok
Feltöltöttük honlapunkra a tanulói munkafüzetek digitális állományait.

A PROJEKTRŐL

2014.12.10.

Ez az oldal a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumának Gimnáziumi - Egyetemi Laborjához vezető út európai, magyarországi és pécsi állomásait tekinti át: A PRIMAS-projekt, a TÁMOP-projekt és a pécsi tudomány rövid bemutatása révén.

Tartalmak:

A TÁMO-Project A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében került kiírásra, "A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban" c.projekt támogatására a következő kódszámmal: TÁMOP-3.1.3-10/2. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Részleteket a honlapon (http://palyazat.gov.hu/doc/2293) illetőleg az alábbi fájlmellékletben lehet olvasni. Lásd még: http://labor.babits.pte.hu/beruhazas/a_palyazat Lásd még: Vörös József: Köszöntő (2011): http://labor.babits.pte.hu/beruhazas/koszonto
Az EU-s projekt Ez az anyag az Iskolakultúra 2010-ben megjelent cikke alapján tekinti át az európai természettudományos oktatás megújítását célzó kezdeményezésnek (PRIMAS) a célkitűzéseit és akkori állapotát. A PRIMAS-pojekt eredménye többek között a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gimnáziumának Gimnáziumi-Egyetemi Laboratóriuma is. Forrás. http://www.iskolakultura.hu/iol/rocard.pdf
Pécs és a tudományok "A Pécsi Tudományegyetem, mint a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, mára tudásipari tényező. Célja, hogy a jelen kihívásaira kreatív és hasznos megoldásokkal válaszoljon, és kezdeményező szerepet vállaljon a progresszív tudásépítő-folyamatokban."
A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában és partner intézményeiben az Európai Unió támogatásával. (TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0007)