HÍREK

2015.09.01.
Új digitális állományok
Feltöltöttük honlapunkra a tanulói munkafüzetek digitális állományait.

Pécsi társlaborok

2014.12.10.

Szemelvények a Leőwey Klára Gimnázium "Szabó Attila" TÁMOP-laboratóriumának honlapjáról és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának "Inczédy Dénes" Természettudományi Laboratóriumának honlapjáról

Pécsi Leőwey Klára Gimnázium- Szabó Attila Természettudományos Labor

Kedves Látogató!

Iskolánk 2014.09.18. napjától hivatalosan is büszkélkedhet új természettudományos laborral, mely 100%-os támogatással pályázati forrásból valósult meg. (TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0010) A felújított helyiséggel, új eszközökkel gazdagodva a biológia-, fizika-, és kémiaoktatás tanulókísérletekkel válik ismét színesebbé, vonzóbbá. Az érkező diákok számára példaként iskolánk volt tanulóját, Szabó Attilát állítottuk, aki számos nemzetközi eredményével vitte hírül világszerte a magyar fizikaoktatás szinvonalát.

Célunk, hogy a kísérleteket, méréseket nagyrészt saját maguk végezhessék el a diákok. Ebben segítséget nyújtanak szakképzett laboránsaink, és kimondottan a jelenlévő eszközökre fejlesztett tananyag.

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium Szabó Attila Természettudományos Laborában 12 partnerinézményünk diákcsoportja és iskolánk tanulói vehetnek részt gyakorlatokon, előre meghatározott rend szerint. Első vendégcsoportunk 2014.10.15-én érkezik a Köztársaság Téri Általános Iskolából.

Forrás:

http://www.leoweypecs.hu/?page_id=13375

 

A Nagy Lajos Gimnázium Inczédy Dénes Természettudományi Laboratórium-a

 

 

 

2014. december 16-án adták át a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának két új, csúcstechnológiával felszerelt laborját, amelyet a Pécsi Egyházmegye három iskolájának diákjai is használnak majd.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma az Öveges pályázaton 260 millió forintot nyert, amelyet a természettudományos oktatás infrastrukturális fejlesztésére, valamint tantárgyfejlesztésre fordíthatnak. Az iskolában folyó színvonalas oktatómunka meg is hozta az eredményét: a legfrissebb középiskolai rangsorban a Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziuma a legjobb száz között szerepel. A nyertes Öveges pályázatnak köszönhetően pedig a magas színvonalú fizika-, kémia-, földrajz- és biológiaoktatás infrastrukturális feltételei is maximálisan adottak lesznek. Elkészültek ugyanis a korszerű, modern eszközökkel felszerelt laborok.

 

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának új laborjait elsősorban az iskola diákjai használják majd, de tíz baranyai általános iskolával is kötött szerződést az intézmény, köztük a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvodával, a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziummal, valamint és a siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskolával. Így a vidéki iskolák természettudományok iránt érdeklődő hetedik és nyolcadik osztályosainak is lesznek órái a laborokban.

 

Források:

http://www.pecsiegyhazmegye.hu/uj-labor-a-nagy-lajos-gimnaziumban

https://www.facebook.com/pages/Incz%C3%A9dy-D%C3%A9nes-Term%C3%A9szettudom%C3%A1nyi-Laborat%C3%B3rium/451190505045798

 

A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában és partner intézményeiben az Európai Unió támogatásával. (TÁMOP-3.1.3-10/2-2010-0007)