Warning: get_browser(): browscap ini directive not set in /home/gelabor/public_html/szig-gel/sessionInit.php on line 16
Szentágothai Kutatóközpont - GELabor
 
 

HÍREK

Elindult a SZIG-GEL weboldala
2017.10.14.
megnyitottunk

Szentágothai Kutatóközpont

2015.02.22.

A Szentágothai János Kutatóközpont létrejöttével a Dél-Dunántúli Régió életében évtizedes hiányt pótló kutatóközpont valósult meg. Az intézmény a korábbiakban szétaprózott kutatási potenciált a Pólus programban megfogalmazott egészségipar és a környezetipar köré koncentrálja,és az emberi élet fenntarthatóságát kutatás-fejlesztési tevékenységgel szolgálja.

ELNÖKI KÖSZÖNTŐA Pécsi Tudományegyetem, mint a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, mára tudásipari tényező. Célja, hogy a jelen kihívásaira kreatív és hasznos megoldásokkal válaszoljon, és kezdeményező szerepet vállaljon a progresszív tudásépítő-folyamatokban.

A Szentágothai János Kutatóközpont létrejöttével a Dél-Dunántúli Régió életében évtizedes hiányt pótló kutatóközpont valósult meg. Az intézmény a korábbiakban szétaprózott kutatási potenciált a Pólus programban megfogalmazott egészségipar és a környezetipar köré koncentrálja,és az emberi élet fenntarthatóságát kutatás-fejlesztési tevékenységgel szolgálja. A K+F+I tevékenység számára a régiónkban egyedülálló, magas színvonalú műszer- és tudáshátteret, valamint korszerű laboratóriumokat biztosít.

Azonban nem csupán egy innovatív technológiával készült épületegyüttesről, modern műszerekről és laborokról beszélünk, hanem az egyetem új K+F+I stratégiájába szervesen illeszkedő intézményről, amely az elkövetkezendő évtizedben óriási kiugrási lehetőségeket jelent. Célunk az orvos-biológiai, természettudományi, műszaki-informatikai innovációs tevékenységek fejlesztése, a kutatási profilok gazdasági és társadalmi igényekhez való közelítése, együttműködések előmozdítása, széleskörű szolgáltatások biztosítása.

Az iskolateremtő Szentágothai János szellemiségében kívánjuk Kutatóközpontunkat működtetni, mely kiváló feltételeket biztosít az alkotó, gondolkodó, kreatív ember számára.

Köszönettel tartozunk partnereinknek és kollégáinknak, akik a fejlesztés előkészítése, megvalósítása során együttműködtek velünk.

Dr. Bódis József

Dr. Bódis József
PTE Rektor

Dr. Kovács L. Gábor

Dr. Kovács L. Gábor
SZKK Elnök

 

Forrás: http://www.szkk.pte.hu/

 

A SZIG-GEL anyagai, az alkotói közjavak, a Creative Commons elvei alapján készültek és szabadon használhatók a forrás (URL) pontos idézése esetén.
Honlapgazda: Horváth Erika, indult: 2017.09.31.